Nyheter
16 December 2021
Jay Sietsema blir ny vd för AXS Sverige
Veteran från nöjesindustrin tar över biljettföretaget och ansvaret för den svenska marknaden.
Photo of Jay Sietsema

Den globala biljettplattformen AXS, dotterbolag till nöjesgiganten AEG, presenterar idag Jay Sietsema som ny vd för AXS Sverige.

“Det ska bli jättekul att komma till AXS”, berättar Sietsema. “Det är ett bra företag med en bra kultur. AXS har länge varit lokalt marknadsledande och jag är exalterad över att fortsätta fokusera på att få företaget att växa genom samarbete och innovation.”

Sietsema kommer fortsätta utvecklingen av AXS Sverige och jobba med deras stora urval av kunder, som exempelvis Stockholm Live, Svensk Elitfotboll, flertalet klubbar inom Svenska Hockeyligan och många fler. Han tar med sig massvis med branscherfarenhet från tidigare positioner på Live Nation, AEG Facilities och senast som vd på Eventim Sverige. Sietsema rapporterar till Tom Andrus, COO för AXS och efterträder Oscar Klingensjö som beslutat sig för att lämna företaget.

Andrus säger så här om nyförvärvet: “Det är oerhört kul att välkomna Jay till företaget, hans bakgrund och erfarenhet kommer ta AXS Sverige till nästa kapitel. Jag vill också ta tillfället i akt att rikta ett stort tack till Oscar för hans år på AXS, med honom vid rodret har vi sett en ökad tillväxt och vi har förstärkt vår position på marknaden.”

Klingensjö tillägger: “Jag vill tacka våra kunder, partners och självklart alla medarbetare i Sverige och kollegor runt om i världen för den här tiden på AXS. Jag är stolt över samarbetena vi har byggt upp, förtroendet vi har fått och framför allt den otroliga lagkänslan som våra medarbetare har visat. Jag kommer nu heja på AXS från sidlinjen och önskar all lycka till i framtiden.”

Sietsema gör sin första dag på AXS Sverige den 3 januari 2022.