Nyheter
16 April 2024
TikTok och AXS ingår globalt samarbete inom biljettförsäljning
Fans runt om i världen kan nu köpa biljetter till live-evenemang med sina favoritartister på TikTok genom partnerskapet med AXS.

LOS ANGELES — TikTok tillkännager idag ett nytt partnerskap med AXS, en ledande aktör inom global biljettförsäljning, för att erbjuda fans en ny möjlighet att köpa biljetter till evenemang.

Partnerskapet kommer att föra musikfans närmare sina favoritartister, med tjänsten live i USA, Storbritannien, Sverige och Australien. Nu kan alla certifierade artister på TikTok använda den inbyggda biljettfunktionen för att marknadsföra sina evenemangsdatum med AXS och ansluta med fans över hela världen.

Musikfans över hela världen kan enkelt hitta och köpa biljetter till evenemang via AXS direkt i TikTok-plattformen med bara några klick. Den inbyggda funktionen ger artisterna möjlighet att marknadsföra sina evenemang för nya och befintliga fans på TikTok, vilket hjälper dem att expandera sin publik globalt och bygga sina karriärer, genom att låta dem lägga till biljettlänkar från AXS till sina videor innan de publiceras.

Michael Kümmerle, Global Music Partnership Development Lead, TikTok, säger: “TikToks partnerskap med AXS gör det möjligt för oss att koppla miljontals användare med legendariska artister, arenor och festivaler, och låter artister marknadsföra sina evenemang och nå sin publik på ett helt nytt sätt. Vi är mycket glada över att påbörja denna resa med AXS och ser fram emot att stödja ytterligare tillväxt av biljettförsäljning på TikTok i framtiden.”

“TikTok har blivit en av de viktigaste globala plattformarna för musikinnehåll och lockar en fantastisk gemenskap av artister och fans”, fortsätter Marc Ruxin, Chief Strategy Officer för AXS. “Genom att kombinera TikTok-artisternas räckvidd och inflytande med AXS globala biljettplattform kommer partnerskapet att erbjuda sömlös tillgång till biljettköp för några av världens mest ikoniska arenor, festivaler och turnéer. Detta är det perfekta exemplet på upptäcktsdrivet innehåll och handel för musikfans!”

TikTok är nu en officiell partner i AXS Anywhere-programmet och ansluter sig till storheter som Spotify, Bandsintown och andra. AXS Anywhere gör det möjligt för arenor, artister och partners att driva ytterligare försäljning och intäkter genom att nå fans där de upptäcker evenemang med riktade biljetterbjudanden och upplevelser.